Gerçek Hayattan Yapay Zeka ile Yapılmış 5 Pazarlama Örneği

Yapay zeka ile birçok şey değişmeye başladı. Bunu fark eden şirketler şimdiden pazarlama çalışmalarını AI ile dönüştürdüler bile. Bu yazımızda gerçek hayattan yapay zekayla pazarlama çalışması yapan şirketleri ve yaptıklarından bahsedeceğiz.

1- Nutella: Ürün ambalajı oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor.

Fikir: Nutella, ambalaj açısından öne çıkıp ürünlerini daha çekici hale getirmek ve markasının herkes tarafından konuşulmasını istiyordu. Bu görev, bir marka ajansı olan Ogilvy Italia’ya verilmişti. İtalyanlar kadar benzersiz ve etkileyici 7 milyon adet ürünün ambalajı için yapay zeka dan yararlanarak birkaç düzine desen kullandılar. İşte ortaya Nutella Unica çıktı.

Tüm hazırlıklar bitip duyurulmasından sonra 7 milyon kavanoz, piyasaya çıktığı andan itibaren tükendi.

Marka bilincinin oluşturulmasında tasarım söz konusu olduğunda, pazarlama kampanyalarının başarılı olmasını gerekir. Bu başarı ise yapay zeka yardımıyla etkili olabilir. Deneyebilirsiniz.

2- Cyber ​​Inc: Ücretli video kurslarını oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor

Harika bir yapay zeka pazarlama örneği de Cyber ​​Inc. olabilir. Cyber ​​Inc, çevrimiçi kurslar yapmak için video hazırlaması gerekiyordu. Cyber Inc, yapay zeka video oluşturma platformu Synthesia AI ile yapmayı tercih etti. Videolar sorunsuz şekilde yapıldı.

İçerik oluşturma sürecini hızlandırıp birden çok dilde videolar da yaparak küresel hedef kitlesine ulaşma imkanı yakaladı.  Yapay zekayı sadece avatar kullanarak için değil, video prodüksiyon maliyetini azaltmak için de kullandı.

3- Volkswagen: Satın alma kararlarını tahmin etmek için yapay zekayı kullanıyor

Pazarlamadaki bir diğer yapay zeka örneği Volkswagen’dir. Volkswagen ile çalışan reklam ajansı, satın alma kararları hakkında kişisel yorumlarda bulunduğundan dolayı Volkswagen’deki pazarlamacılar kampanyalara daha az para harcayıp satışlarını artırabilmek için yapay zekaya güvenmeyi denediler. Yapay zeka elde ettiği veriyi analiz ederek belirli bir tahminide bulundu. Neler mi oldu? Hem ajansın talep ettiği maliyetten kurtuldu hem de bayilerden %20 daha fazla sipariş aldı.

4- Netflix: Kullanıcılara içerik önerisinde bulunmak için yapay zekayı kullanıyor

Netflix’e göre kullnıcıyı platforda tutabilmek için onların sevebileceği içerikleri karşılarına çıkarılması gerektiğini biliyordu. Nexfilik bu konuyla alakalı şu yorumda bulunuyor: “Bunu, bir sonraki izleyebileceği harika filmin veya TV şovunun ne olacağını daha iyi anlamak için sadece hangi içerikleri izleyip keyif aldıkları tespit etmeyi değil hizmetimizle nasıl etkileşimde bulunduklarına dair verileri de kullanarak ileri taşımak istiyoruz”.

Sonuç yapay zekadan yararlanarak cirosunda artışlar yaşandı ve piyasa payında yerini sağlamlaştırmaktadır. Yalnızca izleyicilerin zevkine hitap ederek kişiselleştirilmiş önerilerle şirkete yıllık 1 Milyar Doların üzerinde değer üretiyor.

5- Tomorrow Sleep: Sitesine geniş çapta trafik alabilmesi için yapay zekayı kullanıyor

Tomorrow Sleep: Sitesine geniş çapta trafik alabilmesi için yapay zekayı kullanıyor

Bir startup olarak web sitesinde organik trafik elde edebilmesi için yardıma ihtiyacı vardı. Trafiğini arttıran yine AI oldu. Trafiği hızlıca arttıracak güçlü içerikleri belirledikten sonra oluşturmak için yapay zeka destekli bir araç olan MarketMuse’u kullandı.

Sonuç mu? Ayda yalnızca 4 bin olan organik trafiği yalnızca bir yılda 400 bine çıktı. Arama motorunun gözünde de otorite kazandı.